Treceți la conținutul principal

Sahaja Yoga: timpul înfloririi



Turneul Sangit Chamber Ensemble 2013 continuă cu un recital de muzică clasică indiană susţinut sâmbătă, 23 martie, ora 18.00 în cadrul programului public oferit de SAHAJA YOGA – ROMÂNIA în Bucureşti la Casa Studentilor (Calea Plevnei nr. 61, sector 1) 
Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 90 de ani de la naşterea Sfinţiei Sale Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga.

În program:
• Prezentarea metodei Sahaja Yoga
• Experiența Realizării Sinelui
• Documentar artistic: ”Immaculata”
• Recital de muzică clasică indiană
• Dans clasic indian, stilul Kuchipudi





Interpretează: 
Sangit Chamber Ensemble
    Anne Marie Ene - vioară
    Avadhut Kasinadhuni - tabla
    Cleopatra David - soprană

Ananya și Sarvagya Păun

Intrarea libera

Nascuta într-o straveche familie crestina cu origini regale la 21 martie 1923, Shri Mataji Nirmala Devi a fost constienta inca din copilarie de misiunea Sa pe pamant, aceea de a darui umanitatii posibilitatea obtinerii unui salt in constiinta: Realizarea Sinelui. Acesta este un drept innascut al fiecarei fiinte umane. Shri Mataji a fost un model de sotie si mama si o luptatoare pentru eliberarea Indiei, alaturi de parintii Sai. Domnia Sa a activat in plan cultural si social in India, a fost nominalizata la premiul Nobel pentru Pace, a infiintat ONG-uri pentru femei abuzate si pentru copii orfani, institutii de invatamant si de cultura, precum si spitale Sahaj. 
Shri Mataji a daruit omenirii metoda Sahaja Yoga, o descoperire fara precedent, care ofera cautatorilor adevarului sensul cel mai inalt al vietii lor, acela de constientizare a propriei naturi spirituale, prin trezirea Energiei Sacre Kundalini. Avatar al timpurilor moderne, Shri Mataji Nirmala Devi a adus omenirii realitatea transformarii interioare prin intermediul Realizarii Sinelui. 
Sahaja Yoga a fost creata de Shri Mataji Nirmala Devi, una din cele mai proeminente personalitati spirituale din istoria umanitatii. Metoda incepe cu activarea energiei Kundalini si obtinerea Realizarii Sinelui. Se deschide astfel calea catre transformarea interioara a fiintelor umane, care nu doar restabilesc echilibrul si moralitatea, dar prin aduce integrarea fiintei si a personalitatii.
Constiinta umana dobandeste o noua dimensiune - constiinta vibratorie - prin care realitatea si adevarul absolut pot fi percepute la nivelul sistemului nervos central. Puterea atotpatrunzatoare a iubirii divine incepe a fi perceputa ca o briza racoroasa, asa cum este descris in toate religiile si traditiile spirituale ale omenirii. Transformarea interioara promisa de Scripturi este experimentata astazi de sute de mii de oameni din peste 90 de tari ale lumii. 
Intre anii 1990-1996, Shri Mataji a sustinut conferinte publice in Romania, remarcand calitatile spirituale ale poporului roman.
Metoda Sahaja Yoga si conferintele sustinute de Shri Mataji sunt disponibile in intreaga lume in mod gratuit.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tataie, de ce sunt războaie în lume?

Aveam vreo patru sau cinci ani când am înțeles ce este un război. La televizor era plin de filme de propagandă, iar la radio de piese de teatru, multe cu acțiunea în timpul celui de al Doilea Război Mondial.   În anii comunismului, am crescut, ca mai toată lumea din generația mea, cu bunicii. Ca orice copil, mă mai strâmbam când mâncarea avea alt gust, când în loc de smântânică era iaurt, sau când mai aveam de trecut printr-un fel de mâncare până să ajung la prăjituri. Bunica zicea atunci, cu accentul ei de peste Prut: „Îți cei osândă!“, iar bunicul a izbucnit la un moment dat:  “Eu am văzut om mort de foame!“. Uneori, bunicul mai pomenea cuvântul „război“, el fiind veteran, iar la radio auzisem despre conflictul dintre Iran și Irak. Înțelegeam că este ceva cumplit, distructiv, că oamenii omoară oameni, dar nu vedeam rațiunea din spatele unor astfel de acțiuni. L-am întrebat: „Tataie, de ce sunt războaie în lume?” Și a răspuns: „Pentru că oamenii se ceartă. Mă cert eu cu t...

Cinci locuri de meditație la Paris

Am trecut cu toții prin câteva săptămâni tensionate, în care am funcționat mai mult pe pilot automat, fără să știm cum va arăta viitorul apropiat. Astăzi, mi-am amintit că viața mea arăta cândva altfel și avea o puternică influență franceză. V-am promis că vă voi purta alături de mine prin muzeele și galeriile de artă ale Parisului, iar acum vreau să îmi respect această promisiune. Când simțeam nevoia unei „cure de frumusețe,” locul meu preferat era Musée d’Orsay. Deși Luvrul este impresionant, copleșitor prin diversitatea colecțiilor sale – de la începuturile civilizației până la impresionism – am simțit că la final de zi rămân în minte doar câteva imagini clare - Mona Lisa, lucrările lui Giotto sau Botticelli, și desigur, celebra Venus din Milo – și dureri de picioare. Muzeul este imens. În momentul în care treci pe lângă el ai impresia că nu se mai termină. Sunt 16 km de galerii de artă. În ultima mea zi la Paris, am ținut neapărat să revizitez  Muzeul Cluny , dedicat artei medi...

Un artist român la Paris

M-am întors după cele trei luni petrecute în capitala Franței, probabil cel mai relevant oraș pentru cultura și evoluția societății europene din ultimele trei secole. Pe cât de multă lumină are, pe atât de multe umbre ascunde Parisul. Am pătruns într-o comunitate de artiști independenți, unde mi-am găsit cu greu locul, întrucât majoritatea erau din alte zone stilistice și se ocupau în special de artele vizuale, iar eu sunt un muzician clasic în plină carieră și care lucrează la cel mai înalt nivel în România. Însă s-au conturat câteva colaborări și în acele circumstanțe   Organizarea recitalurilor în Franța a fost o provocare din mai multe motive. Când ajungi într-un loc nou, pe care abia începi să-l cunoști și unde știi că va trebui să te ridici la un anumit nivel, presiunea e imensă. Multe nopți au fost nedormite din această cauză. Am mai avut și ghinionul să ajung în perioada de concedii, iar graficul meu conținea activități exact în acel timp! Am descoperit destul de târziu că ...