Treceți la conținutul principal

Sahaja Yoga: timpul înfloririiTurneul Sangit Chamber Ensemble 2013 continuă cu un recital de muzică clasică indiană susţinut sâmbătă, 23 martie, ora 18.00 în cadrul programului public oferit de SAHAJA YOGA – ROMÂNIA în Bucureşti la Casa Studentilor (Calea Plevnei nr. 61, sector 1) 
Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 90 de ani de la naşterea Sfinţiei Sale Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga.

În program:
• Prezentarea metodei Sahaja Yoga
• Experiența Realizării Sinelui
• Documentar artistic: ”Immaculata”
• Recital de muzică clasică indiană
• Dans clasic indian, stilul Kuchipudi

Interpretează: 
Sangit Chamber Ensemble
    Anne Marie Ene - vioară
    Avadhut Kasinadhuni - tabla
    Cleopatra David - soprană

Ananya și Sarvagya Păun

Intrarea libera

Nascuta într-o straveche familie crestina cu origini regale la 21 martie 1923, Shri Mataji Nirmala Devi a fost constienta inca din copilarie de misiunea Sa pe pamant, aceea de a darui umanitatii posibilitatea obtinerii unui salt in constiinta: Realizarea Sinelui. Acesta este un drept innascut al fiecarei fiinte umane. Shri Mataji a fost un model de sotie si mama si o luptatoare pentru eliberarea Indiei, alaturi de parintii Sai. Domnia Sa a activat in plan cultural si social in India, a fost nominalizata la premiul Nobel pentru Pace, a infiintat ONG-uri pentru femei abuzate si pentru copii orfani, institutii de invatamant si de cultura, precum si spitale Sahaj. 
Shri Mataji a daruit omenirii metoda Sahaja Yoga, o descoperire fara precedent, care ofera cautatorilor adevarului sensul cel mai inalt al vietii lor, acela de constientizare a propriei naturi spirituale, prin trezirea Energiei Sacre Kundalini. Avatar al timpurilor moderne, Shri Mataji Nirmala Devi a adus omenirii realitatea transformarii interioare prin intermediul Realizarii Sinelui. 
Sahaja Yoga a fost creata de Shri Mataji Nirmala Devi, una din cele mai proeminente personalitati spirituale din istoria umanitatii. Metoda incepe cu activarea energiei Kundalini si obtinerea Realizarii Sinelui. Se deschide astfel calea catre transformarea interioara a fiintelor umane, care nu doar restabilesc echilibrul si moralitatea, dar prin aduce integrarea fiintei si a personalitatii.
Constiinta umana dobandeste o noua dimensiune - constiinta vibratorie - prin care realitatea si adevarul absolut pot fi percepute la nivelul sistemului nervos central. Puterea atotpatrunzatoare a iubirii divine incepe a fi perceputa ca o briza racoroasa, asa cum este descris in toate religiile si traditiile spirituale ale omenirii. Transformarea interioara promisa de Scripturi este experimentata astazi de sute de mii de oameni din peste 90 de tari ale lumii. 
Intre anii 1990-1996, Shri Mataji a sustinut conferinte publice in Romania, remarcand calitatile spirituale ale poporului roman.
Metoda Sahaja Yoga si conferintele sustinute de Shri Mataji sunt disponibile in intreaga lume in mod gratuit.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Serghei Rahmaninov: Vecerniile Op. 37

Creaţia religioasă a lui Serghei Rahmaninov cuprinde Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur Op. 31 şi Vecerniile Op. 37, mărturii ale legăturii spirituale a compozitorului cu tradiţia ortodoxă rusă. Vecerniile sunt scrise în contextul obligaţiilor profesionale pe care Rahmaninov le avea în calitate de inspector  de muzică la Liceul nobiliar pentru fete din Moscova, poziţie în care trebuia să organizeze de evenimente muzicale pentru susţinerea materială a armatei ruse. Lucrarea fructifică cercetările realizate de compozitor sub îndrumarea lui Stepan Smolensky (căruia i-a şi dedicat acest opus), a manuscriselor de muzica religioasă rusească din secolele al X-lea, al XI-lea. Aceste cercetări se înscriu într-un curent de explorare a muzicii sacre ruse iniţiat de Ceaikovski. Vecerniile (de fapt muzica pentru Vecernie şi Utrenie ) au fost compuse în 1915 şi definitivate în doar două săptămâni, primind recunoaşterea criticilor şi a publicului şi, spre deosebire de Liturghie, acceptate

Dragă securistule,

Te cunosc de mult timp. M-ai vegheat încă de la concepţie. Mi-ai fost aproape şi ţi-am simţit ochiul vigilent în fiecare moment al vieţii mele, însă uneori situaţia ţi-a mai scăpat de sub control. Ţi-am simţit grija şi contribuţia la devenirea mea. Tu ai reuşit multe. Ai reuşit sa te strecori între soţ şi soţie, între frate si soră. Combini şi dezbini după bunul plac. Otrăveşti minţi şi suflete şi reuşeşti să-l faci şi pe un sfânt să se îndoiască de sine. Mi-ai fost coleg, învăţător, şef, amic, admirator, băgător în seamă, vecin, pisălog, hărţuitor. Ştiu ca nu ai vrut să-mi faci rău. Când eram mică, te interesau doar banii părinţilor mei. De asta de la 6 la 10 ani m-ai oprimat, m-ai descurajat, m-ai umilit şi ai pus graniţe creativităţii mele. De asta nu pedepseai pe copilul altui securist care aproape mă desfigurase. Tu ai fost permanent demonul care îmi descuraja părinţii. Tu le spuneai ca este o prostie să investească în proprii copii, lăsându-mă fără sprijin când aveam mai mare

Dictatura morţii

Nu, nu este vorba de Coreea de Nord, nici de Statul Islamic, nici măcar de Mama Rusie. Nu este vorba nici despre masoni, Biserica Catolica,  sionişti, reptilieni şi alte trăsnăi din teoriile conspiraţiei. Vedem pe posturile TV un soi de justiţie. Cazuri de corupţie, trafic de influenţă, tot felul de ilegalităţi ai căror autori (prezumtivi) sunt cercetaţi, poate condamnaţi. Există şi un organism care se ocupă de acest lucru. Dar ce se întâmplă în cazul incompetenţei? Incompetenţa nu este ilegală. Lucrurile merg şnur în acest caz. Lipsa  de strategie decurge din lipsa de viziune, care, la rândul ei, decurge din lipsa de idealuri. Oamenii fără idealuri (idealurile nu se referă la realizări personale) sunt oameni morţi. Suntem conduşi de oameni morţi, carcase biologice funcţionând pe bază de impulsuri electromagnetice, umplute cu mici interese ridicate la rang de obiective strategice.  Morţii nu vor face nimic pentru că nu-şi pot imagina nimic mai mult decât propria lor experienţă