Treceți la conținutul principal

Sahaja Yoga: timpul înfloririi



Turneul Sangit Chamber Ensemble 2013 continuă cu un recital de muzică clasică indiană susţinut sâmbătă, 23 martie, ora 18.00 în cadrul programului public oferit de SAHAJA YOGA – ROMÂNIA în Bucureşti la Casa Studentilor (Calea Plevnei nr. 61, sector 1) 
Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 90 de ani de la naşterea Sfinţiei Sale Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga.

În program:
• Prezentarea metodei Sahaja Yoga
• Experiența Realizării Sinelui
• Documentar artistic: ”Immaculata”
• Recital de muzică clasică indiană
• Dans clasic indian, stilul Kuchipudi





Interpretează: 
Sangit Chamber Ensemble
    Anne Marie Ene - vioară
    Avadhut Kasinadhuni - tabla
    Cleopatra David - soprană

Ananya și Sarvagya Păun

Intrarea libera

Nascuta într-o straveche familie crestina cu origini regale la 21 martie 1923, Shri Mataji Nirmala Devi a fost constienta inca din copilarie de misiunea Sa pe pamant, aceea de a darui umanitatii posibilitatea obtinerii unui salt in constiinta: Realizarea Sinelui. Acesta este un drept innascut al fiecarei fiinte umane. Shri Mataji a fost un model de sotie si mama si o luptatoare pentru eliberarea Indiei, alaturi de parintii Sai. Domnia Sa a activat in plan cultural si social in India, a fost nominalizata la premiul Nobel pentru Pace, a infiintat ONG-uri pentru femei abuzate si pentru copii orfani, institutii de invatamant si de cultura, precum si spitale Sahaj. 
Shri Mataji a daruit omenirii metoda Sahaja Yoga, o descoperire fara precedent, care ofera cautatorilor adevarului sensul cel mai inalt al vietii lor, acela de constientizare a propriei naturi spirituale, prin trezirea Energiei Sacre Kundalini. Avatar al timpurilor moderne, Shri Mataji Nirmala Devi a adus omenirii realitatea transformarii interioare prin intermediul Realizarii Sinelui. 
Sahaja Yoga a fost creata de Shri Mataji Nirmala Devi, una din cele mai proeminente personalitati spirituale din istoria umanitatii. Metoda incepe cu activarea energiei Kundalini si obtinerea Realizarii Sinelui. Se deschide astfel calea catre transformarea interioara a fiintelor umane, care nu doar restabilesc echilibrul si moralitatea, dar prin aduce integrarea fiintei si a personalitatii.
Constiinta umana dobandeste o noua dimensiune - constiinta vibratorie - prin care realitatea si adevarul absolut pot fi percepute la nivelul sistemului nervos central. Puterea atotpatrunzatoare a iubirii divine incepe a fi perceputa ca o briza racoroasa, asa cum este descris in toate religiile si traditiile spirituale ale omenirii. Transformarea interioara promisa de Scripturi este experimentata astazi de sute de mii de oameni din peste 90 de tari ale lumii. 
Intre anii 1990-1996, Shri Mataji a sustinut conferinte publice in Romania, remarcand calitatile spirituale ale poporului roman.
Metoda Sahaja Yoga si conferintele sustinute de Shri Mataji sunt disponibile in intreaga lume in mod gratuit.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Eveniment muzical şi editorial: lansarea partiturii „Pomenire. Un Recviem Românesc” de Ştefan Niculescu

A XVII-a ediţie a Săptămânii Muzicii Contemporane a constituit prilejul lansării partiturii „Pomenire. Un recviem românesc” aparţinând compozitorului şi academicianului Ştefan Niculescu în foyerul sălii de concerte a Societăţii Române de Radiodifuziune, eveniment urmat de audiţia lucrării în interpretarea Orchestrei Naţionale Radio, a Corului Academic Radio (condus de Dan Mihai Goia) şi a basului Pompei Hărăşteanu sub bagheta tânărului dirijor Tiberiu Soare. Realizată în condiţii grafice deosebite într-o veritabilă ediţie de lux, lucrarea a fost întâmpinată cu entuziasm de colegii de breaslă ai autorului, aceştia salutând iniţiativa Editurii Academiei Române pentru care tipărirea partiturii reprezintă o premieră. La lansare au luat cuvântul autorul, compozitorii Liviu Dănceanu, Dan Dediu, muzicologii Despina Petecel Theodoru şi Laura Manolache precum şi dirijorii Horia Andreescu, Tiberiu Soare şi Dan Mihai Goia, aceştia fiind implicaţi direct în realizarea actului artistic. Compozito

La Serva Padrona joacă în deplasare la Craiova

Sâmbătă, 14 octombrie, la ora 19.00 spectacolul independent de operă La Serva Padrona se va juca pe scena Cercului Militar din Craiova în cadrul Festivalului Internațional Elena Teodorini organizat de Opera Română Craiova.   Nu am apucat în nici o postare din social media să mulțumesc acestei instituții pentru invitație și pentru întreg sprijinul pe care ni-l oferă pentru ca spectacolul să se desfășoare cu succes, dar o fac acum. Între timp, am acordat un interviu telefonic domnului Florin Firu pentru Radio România Acrualități, așa cum a făcut și regizorul spectacolului, Alexandru Pătrașcu aici . Deci jucăm în deplasare, iar scorul interviurilor este 1:1  Mai sunt încă bilete și se pot achiziționa online aici:  https://iticket.ro/event/ticket/la-serva-padrona Transcriu în următoarele rânduri gândurile împărtășite cu ascultătorii Radio România Actualități Radio România Actualități:  Festivalul internațional “Elena Teodorini”, organizat de Opera Română Craiova, propune sâmbăta viitoare,

Serghei Rahmaninov: Vecerniile Op. 37

Creaţia religioasă a lui Serghei Rahmaninov cuprinde Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur Op. 31 şi Vecerniile Op. 37, mărturii ale legăturii spirituale a compozitorului cu tradiţia ortodoxă rusă. Vecerniile sunt scrise în contextul obligaţiilor profesionale pe care Rahmaninov le avea în calitate de inspector  de muzică la Liceul nobiliar pentru fete din Moscova, poziţie în care trebuia să organizeze de evenimente muzicale pentru susţinerea materială a armatei ruse. Lucrarea fructifică cercetările realizate de compozitor sub îndrumarea lui Stepan Smolensky (căruia i-a şi dedicat acest opus), a manuscriselor de muzica religioasă rusească din secolele al X-lea, al XI-lea. Aceste cercetări se înscriu într-un curent de explorare a muzicii sacre ruse iniţiat de Ceaikovski. Vecerniile (de fapt muzica pentru Vecernie şi Utrenie ) au fost compuse în 1915 şi definitivate în doar două săptămâni, primind recunoaşterea criticilor şi a publicului şi, spre deosebire de Liturghie, acceptate